Milliókat fizethetnek a Bara Józsefet vallató rendőrök

Vágólapra másolva!
A Blikk információi szerint a rendőri kihallgatása során életét vesztő Bara József családja azt fontolgatja, hogy kártérítést követel a két rendőertől, akik feltehetően bántalmazták az izsáki férfit. Ha a bíróság jogosnak találja követelést, a családtagok akár milliókat is kaphatnak.
Vágólapra másolva!

A Blikk cikkében megszólaló dr. Magyar György, az áldozat hozzátartozóinak ügyvédje szerint a család már a büntetőeljárás során fog polgárjogi úton kártérítést követelni, mivel ez gyorsabb elbírásálú, mint egy új eljárás elindítása. Amennyiben bebizonyosodik, hogy Bara József halálát rendőri bántalmazás okozta, a család az ORFK-hoz és a Belügyminisztréumhoz fordul, de szeretnének peren kívül megegyezni - mondta az ügyvéd a Blikknek.

Az azonban egyáltalán nem biztos, hogy a két rendőrnek van olyan számottevő vagyona, amit az eljárás végéig zárolhatna az ügyészség.

Ilyesmire egyébként sem fog semmiképp sem sor kerülni az egyelőre előzetes letartóztatásban lévő rendőrök kihallgatása előtt, amit az ügyészség egészen addig nem tud megejteni, amíg a Bara József haláláról készült szakértői jelentést kézhez nem kapják, és nem tudják biztosan, mi okozta a férfi halálát. A jelentés azonban - egyelőre ismeretlen okokból - késik.