A Jobbik nem nyugszik bele Trianonba

Vágólapra másolva!
Nemzetgyilkossági kísérletnek nevezte a trianoni döntést Gaudi-Nagy Tamás. Szerinte tarthatatlan, hogy változatlan maradjon a döntés.
Vágólapra másolva!

Elkerülhetetlen a trianoni békediktátum felülvizsgálata, tarthatatlan, hogy a 93 évvel ezelőtt meghozott döntés változatlan maradjon - jelentette ki Gaudi-Nagy Tamás az 56-osok terén a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) által szervezett Trianon felvonuláson.

A Jobbik országgyűlési képviselője azt mondta, hogy a versailles-i kastélyban aláíratott diktátum nemzetgyilkossági kísérletnek tekinthető, amely során lábbal tiporták a magyar nép önrendelkezési jogát. "Ne higgye senki, hogy így maradhat, és hogy ebbe a magyarok bele fognak nyugodni" - fogalmazott.

Szerinte a magyar kormánynak támadásba kell lendülnie nemzetközi szinten, számon kell kérni a szomszédos államokon a nemzetközi jog és az emberi jogok által előírtak teljesítését.

A több száz fős tömeg előtt felszólalt többek között Toroczkai László, a HVIM vezetője, valamint Zagyva György Gyula, a szervezet alelnöke, a Jobbik országgyűlési képviselője.