Két férfi beleugrott a Dunába

Vágólapra másolva!
Két különböző hídról, egymás után ugrott a Dunába egy idősebb és egy fiatalabb férfi. A vízi járőrök mindkettőjüket kimentették, azt még vizsgálják, hogy mi motiválta őket.
Vágólapra másolva!

Tíz percen belül két budapesti hídról két férfi ugrott a Dunába szerda délután - erősítette meg az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálatának ügyeletese az MTI információját.

Kovács Viktória, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az Origónak azt mondta, kora délután egy állampolgár szólt a rendőrségnek, hogy a Szabadság hídról le akar ugrani egy férfi. Az árvízi védekezés miatt a közelben levő vízi járőrök azonnal odamentek a híd alá, közben azonban egy másik férfi leugrott a Lánchídról. A vízi járőrök ezért a Lánchídhoz mentek, és erősítést kértek a Szabadság hídon ugrásra készülő másik férfihez.

Amíg a Lánchídról a Dunába ugrott férfit a partra szállították, a Szabadság hídról is leugrott a férfi. Őt is néhány percen belül kimentették, és kórházba szállították. A szóvivő azt egyelőre nem tudta megerősíteni, hogy öngyilkossági szándékból ugrott-e a két férfi, az biztos, hogy egymástól függetlenül ugrottak a vízbe. A rendőrség vizsgálja a körülményeket.

Az Origo úgy tudja, hogy a Lánchídról a Dunába ugró férfi egy mentőautóból pattant ki, mielőtt a vízbe vetette magát.