Orbán az árvízről: jók vagyunk, de most jön a neheze

Vágólapra másolva!
Szombaton is több oldalról értékelte az árvízhelyzetet Orbán Viktor. Reggeli győri sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a védekezés neheze csak most jön, a 24 Óra napilap szombati számában megjelent interjújában viszont hangsúlyozta, hogy Magyarország veszélyhelyzetekben is jobban teljesít, mint eddig bármikor.
Vágólapra másolva!

A miniszterelnök szerint a következő két nap lesz a legnagyobb próbatétel az árvízi védekezésben részt vevőknek. "Most jön a neheze" - mondta a kormányfő szombat reggeli győri sajtótájékoztatóján. Kiemelte, továbbra is az a legfontosabb, hogy emberélet ne kerüljön veszélybe, ezért a gátszakadás legkisebb veszélye esetén a következő napokban is kitelepítik a környékbeli települések lakosságát, ahogy ez Győrújfaluban történt pénteken.

Orbán a 24 Óra című Komárom-Esztergom megyei napilapnak adott interjújában viszont már inkább azt hangsúlyozta, hogy az árvízi védekezésben idég láthatóan sokkal jobban teljesít az ország, mint korábban bármikor. A magyar állam ma jól teljesít, ha veszélyhelyzetről van szó - mondta a katasztrófavédelem és a rendvédelmi szervek árvízvédelmi munkáját értékelve. A kormányfő kijelentette: "Ilyen mértékű összefogást én még nem tapasztaltam, pedig jó néhány árvízi védekezést levezényeltem már."