Tegyék le a kocsikat, jön az óriásdugó

Vágólapra másolva!
Óriásdugóra kell számítani hétfőn Budapesten az árvíz miatt. Autóval már vasárnap szinte lehetetlen volt a budai oldalon délről az északi irányba haladni.
Vágólapra másolva!

Tegyék le az autójukat, és ha tehetik, válasszák a tömegközlekedést, ezt javasolta vasárnap délután BKK ügyeletes diszpécsere, arra a kérdésre válaszolva, hogy mire számíthatnak az autósok Budapesten hétfőn.

A BKK Infó tájékoztatása szerint vasárnap Budán le kellett zárni a Bem rakpartot, a Bem József teret és a Fő utcát, ide csak a buszok hajthatnak be. Az Árpád fejedelem útjáról az Óbuda felől érkező forgalmat az Üstökös utcába terelik, a Margit hídra nem lehet felhajtani. A Margit körútról nem lehet a Bem József utcán át az Árpád fejedelem útjára áthajtani, csak a hídra lehet felhajtani.

Autóval szinte lehetetlen a budai oldalon délről északra eljutni, vagyis az M1-M7-es és az M6-os autópályák felől Óbuda irányába. Aki mégis kénytelen a gépjárművét használni az, az M0-s körgyűrűn vagy a Hungária gyűrűn közlekedjen a Rákóczi, illetve az Árpád hídon át.
Kérjük, aki teheti válassza a tömegközlekedési járműveket, melyek a főbb gerincvonalárvízáakon sűrűbben indulnak (így az M2-es, M3-as metró, a Nagykörúti, az 1-es, 17-es, 18-as villamosok, a 9-es, 86-os buszok).

A metró a Batthyány téren nem áll meg, a H5-ös hév csak a Margit hídig jön be. Metró-hévpótló busz jár az Árpád hídi Szent lélek tér és a Széll Kálmán tér között a Batthyány tér érintésével megállva az Árpád fejedelem útján a hévmegállókban.
A 160-as és a 260-as buszok a Nyugati pályaudvarhoz viszik az utasokat. A Széll Kálmán térre közlekednek a 11-es buszok, valamint a 19-es és a 41-es villamosok a külső végállomásuktól, mivel a Lánchíd Clark Ádám téri aluljáróját is lezárták.

A rakpartok le vannak zárva

Nem lehet közlekedni az alsó rakpartokon, a Római parton (Pók utca-Nánási út-Királyok útja). Lezárták a Margitszigetet az Óbudai-szigetet, az Újpesti vasúti híd járdáját és kerékpársávját.

A 4-es, 6-os villamos a Margitszigetnél nem áll meg. A Margitszigetre gyalogosan is csak az árvízi védekezésben részt vevők mehetnek be, érdekükben áll meg itt az Árpád hídon a 34-es és a 106-os busz. A 26-os busz és a hajójáratok nem közlekednek, a 34-es és a 106-os busz terelőúton jár. A 2-es villamosok a Közvágóhídtól az Eötvös térig jönnek el. A villamospótlók a Nyugati pályaudvartól az Eötvös térig viszik el az utasokat (a Jászai Mari teret nem érintik). A 104A autóbusz csak az Ezred utca, lakótelep ideiglenes végállomásig közlekedik kihagyva a Székesdűlő megállókat, a 104-es busz terelőúton jár.