Tojással dobálták meg Balog Zoltánt Svájcban

Vágólapra másolva!
Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter Zürichben tartott előadást, melyet tüntetők zavartak meg. A tüntetők a magyar kormány kisebbségpolitikája ellen tiltakoztak, és tojással dobták meg a minisztert. A svájci rendőrség letartóztatott és kihallgatott egy elkövetőt.
Vágólapra másolva!

Tojással dobálták meg Balog Zoltán emberi erőforrás minisztert pénteken Svájcban, a Zürich-i egyetemen tartott előadása közben - írja egy svájci hírportál. Az esetről a 444.hu is beszámolt, megjegyezve, hogy a Magyar Távirati Iroda nem közölte ezt az információt.

A mintegy 30 tüntető egyébként a magyar kormány romapolitikája ellen tiltakozott, és bár a miniszter előadását visszafogottnak ítélték, megzavarták a rendezvényt és tojást dobtak Balogra. A svájci rendőrség az egyik tüntetőt őrizetbe vette és kihallgatta. Az aktivisták szerint a magyarországi romáknak nyílt diszkriminációval kell szembenézniük.

Balog Zoltán hátfőn a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta, valójában senki nem zavarta meg az előadását. Ellenkezőleg, amikor például bejelentette, hogy szeptembertől az iskolákban tanítják majd a cigányság történetét és kultúráját, azt a mintegy kétszázas hallgatóság tapssal fogadta" - ecsetelte a miniszter. "Ez volt a józan, értelmes többség, aztán hogy volt ott tíz-húsz ember, akik közben kint fasisztáztak, az szerintem őket minősíti" - tette hozzá Balog.