GPS-t szerelnek a postásokra

Vágólapra másolva!
A Magyar Posta szerint fontos, hogy azonnal segítséget tudjanak küldeni a postásoknak, ha bajba kerülnek, ezért kell a nyomkövető.
Vágólapra másolva!

Nyomkövetőt szerelnek a postásokra - írja a Népszava pénteki számában egy kézbesítőre hivatkozva, aki szerint a társaság azért döntött így, hogy minden lépésüket ellenőrizze. A Magyar Posta megerősítette a nyomkövető alkalmazásáról szóló információt, ám annak célja szerintük nem az ellenőrzés, hanem a védelem - számol be a napilap.

A Népszavának adott válaszában a Magyar Posta kifejtette, hogy a társaság legveszélyeztetettebb és legkiszolgáltatottabb munkavállalói a kézbesítők, ezért a védelmüket szolgáló technikai eszközökre jelentős erőforrásokat biztosítanak.

A kézbesítőket a hazai piacon elérhető, jelenleg legfejlettebbnek tartott riasztó és helymeghatározó eszközökkel látják el, amelyek abban is segítenek majd, hogy a postások azonnal jelezhessék az esetleges támadást, és a védelmük könnyebb legyen.

Támadáskor vagy rosszullét esetén a segélyhívással egyidejűleg a készülékek GPS helymeghatározó rendszer segítségével pozícióadatokat is szolgáltatnak, így a posta főügyelete a rendőröket és a mentőket is a helyszínre küldheti - írta a Magyar Posta a lapnak adott válaszában.