Szerdán megnyitják a Margit-szigetet

Vágólapra másolva!
A fellazult talaj miatt a fák kidőlhetnek, ezért nem lehet majd szabadon bóklászni. 
Vágólapra másolva!

Valószínűleg szerdán megnyitják a Margit-sziget egy részét - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság (FKI). A szigeten még dolgoznak a helyreállításon, de vélhetően szerdán az utolsó homokzsákokat is elszállítják.

A katasztrófavédők arra figyelmeztetnek, hogy a sziget a nyitás után sem lesz biztonságos, mert a fellazult talaj miatt a fák még mindig kidőlhetnek, ezért szerdán is még csak részlegesen nyitják meg a szigetet.

Több helyszínen már befejeződött a fertőtlenítés, de van, ahol még mindig folynak a munkálatok. A III. kerületben a Római-parton hétfő reggelre távolították el a vizet azokról a telkekről és házakból, amelyeket elöntött a Duna. Az FKI felhívja a figyelmet, hogy fontos a víz eltávolítása, mert a lappangó vizek fertőzésveszélyt jelentenek, és a szúnyogok is elszaporodhatnak bennük.

A Királyok útján is bontják az ideiglenes védművet. A fővárosi Népszigeten is folyik a helyreállítás, tizenkét helyszínen távolítják el a lappangó vizeket a katasztrófavédelem dolgozói.

Budapest területén mintegy másfél millió homokzsákot és 12 ezer köbméter homokot építettek be a védekezés során. Eddig több mint 900 ezer homokzsákot bontottak el.