Külfödi vendégekre is számítanak Horn Gyula temetésén

Vágólapra másolva!
Külföldi vendégekre is számítanak, ezért időbe telik majd megszervezni Horn Gyula temetését. A temetést szervező ad-hoc bizottság a családdal is egyeztet.
Vágólapra másolva!

A család kívánságai szerint intézkedik az illetékes temetési bizottság Horn Gyula temetéséről - közölte Radnainé Fogarasi Katalin, a Nemzeti Örökség Intézetének elnöke. Az elnök már beszélt Horn Gyula lányával, akivel később találkozik is, hogy egyeztessék a kegyeleti eljárás részleteit.

Hasonló körülmények között, ismert államférfi halála esetén ad-hoc jellegű bizottság jön létre állami szervek, a többi között a Miniszterelnökség, a Külügyminisztérium és a temetkezési intézet képviselőinek részvételével. Ez a testület dönt az eljárás módjáról, úgy hogy közben maximálisan figyelembe veszik az érintett család kívánságait.

Mivel Horn Gyula személyében nemzetközi hírű államférfi hunyt el, így várhatóan külföldi politikusok is le kívánják róni kegyeletüket a volt miniszterelnök sírjánál. Különösen német vendégekre számítanak a szertartáson. Ez azt jelenti, hogy bizonyos időt igénybe vesz a temetés megszervezése - mondta Radnainé Fogarasi Katalin.