Szemtanúkat keresnek a fékező buszon elesett utasok miatt

Vágólapra másolva!
Több utas megsérült meg kedd este a 7-es buszon, amikor a sofőrt vészfékezésre kényszerítette egy autós. A BKK szemtanúkat keres, és azt ajánlja, a járműveken mindenki erősen kapaszkodjon.
Vágólapra másolva!

Nyolc utas megsérült, amikor kedd este fél hét után egy elé bevágó autó miatt vészfékezésre kényszerült egy 7E busz a Kossuth Lajos utca - Városház utca kereszteződésénél - közölte a BKK, amely Facebook oldalán videofelvételt is közzétett az esetről. A társaság szemtanúk jelentkezését várja, mivel a busz elé forduló kocsi vezetőjének - aki elhajtott onnan - szerepét is vizsgálni szeretnék a balesetben.

A BKK szerint nyolc utas szerzett könnyebb, elesésből származó sérüléseket. Az Origót előzőleg az Országos Mentőszolgálat arról tájékoztatta, hogy hét utas sérült meg, egyet a helyszínen elláttak, hatot könnyebb sérülésekkel kórházba vittek.

A Tűzgolyó blog szerint a sérültek között volt egy állapotos nő is. A BKK az Origo komkrélt kérdésére, hogy volt-e a sérültek között várandós nő, nem válaszolt, de az esetről szóló közleményben azt írták: "a hasonló esetek elkerülése végett, és az utazók minden helyzetben és körülmények között adják át az ülőhelyüket a kismamáknak, valamint idős utasoknak, akik egy ilyen helyzetben védettebben utazhatnak ülve".

"Az utasoknak minden körülmények között - akár álló akár ülő helyzetben - folyamatosan, stabilan szükséges kapaszkodniuk a busz belső terében, hiszen egy figyelmetlen autós miatt vészfékezés bármikor előfordulhat" - figyelmeztetett a BKK.