Viharos szél, jég és rengeteg eső közelít

Vágólapra másolva!
Több térségre másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat a várható heves zivatarok, illetve felhőszakadás miatt vasárnap délután.
Vágólapra másolva!

Heves és Nógrád megye teljes területén, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén megye több térségében már a következő órákban várhatók olyan heves zivatarok, amelyeket viharos szél, rövid idő alatt jelentős mennyiségű csapadék és nagy méretű jégdarabok kísérhetnek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap éjfélig szóló veszélyjelzése szerint Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Pest megyében, valamint Budapesten a várható heves zivatarok és felhőszakadás miatt is másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

Ezeken a területeken akár az óránként 80 kilométernél erősebb széllökésekre, továbbá nagyméretű jégdarabokra is készülni kell, és rövid idő alatt akár 50 milliméternél is több eső eshet.

Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas és Zala megyében mind a heves zivatar, mind a felhőszakadás miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.