Nem mer kimozdulni cellájából Szita Bence gyilkosa

Vágólapra másolva!
A kaposvári kisfiú meggyilkolása miatt tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt B. Józsefnek a bordáját törte el a cellatársa pár hete, P. Erika, a kisfiú nevelőanyja pedig még egy sétára sem meri elhagyni a celláját - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

A cellatársa eltörte a bordáját Szita Bence gyilkosának, B. Józsefnek a sopronkőhidai fegyházban - írja a szerdai Blikk. A férfit még június 11-én verte meg a rabtársa, az eset után azonnal kórházba vitték. Sérülései olyan súlyosak voltak, hogy a börtön feljelentést tett.

A Blikk úgy tudja, hogy a veréssel már meg is gyanúsították B. cellatársát, aki tagadta a történteket. Az eset után azonnal elkülönítették a két rabot.

A szintén a gyilkosság miatt elítélt P. Erika a Blikk szerint sétára sem mer kimenni a kalocsai női fegyházban. A nőt egy kétszemélyes cellában helyezték el, ahonnan szinte ki sem mozdul.

A vád szerint P. Erika - a kisfiú nevelőapjának volt élettársa - felbérelte a két kaposvári férfit, hogy öljék meg a fiút, mivel úgy vélte, ő okolható azért, hogy élettársával megromlott a kapcsolata. B. Józsefnek a bűncselekmény elkövetéséért csaknem kétszázezer forintot adott át, amelyet az ékszereinek eladásért kapott. A fiút október 29-én este a Kaposvár melletti sántosi erdőbe csalták, ahol B. József a kocsiból kiszállva leütötte, brutálisan bántalmazta - a testén egyebek közt 40 szúrt sebet talált az orvos szakértő -, eközben K. József megásta a gyerek sírját, P. Erika mindehhez elemlámpával világítva segédkezett.

A még életben lévő fiút a gödörbe tették és betemették, ruháit és telefonját a Kapos folyóba dobták. A fiú halálát fulladás okozta. A rendőrök a gyerek holttestét néhány nappal később nem itt, hanem Kaposvár toponári városrészében, egy elhagyott helyen elásva találták meg, mivel az elkövetőket vadászok megzavarták, ezért B. József jobbnak látta más helyre temetni a holttestet. Szita Bencét rendőrök és civilek több napon át nagy erőkkel keresték, miután P. Erika bejelentette, hogy a fiú eltűnt.

B. József elsőrendű vádlottat társtettesként elkövetett emberölés miatt tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a bíróság a gyilkosság miatt. Az ítéletről és az esetről bővebben itt olvashat.