Eljárás indul a szombathelyi lövöldöző ellen

Vágólapra másolva!
Közveszélyokozás bűntettével vádolják a szombathelyi pszichiátrián pénteken rendőrökre támadó férfit.
Vágólapra másolva!

Az MTI értesülései szerint a 36 éves söptei férfit a mentők kórházba szállították, ahol megoperálták. Kórházi ágyánál is rendőri őrizetben tartják. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a férfi péntek reggel a szombathelyi Markusovszky Kórház pszichiátriai osztályának udvarán égésgyorsító folyadékot locsolt szét, tüzet gyújtott, az épület lángra lobbantásával fenyegetőzött, majd a kiérkező rendőrökre lőtt.

A rendőrök a megfékezhetetlennek tűnő férfit több alkalommal felszólították, hogy dobja el fegyverét, a férfi azonban a felszólításnak nem tett eleget, többször a rendőrök irányába lőtt, bár sérülést nem okozott.

A szolgálatirányító parancsnok célzott lövéseket adott le az őrjöngő férfira, a lövedékek közül egy a jobb vállán, egy a bal combján, és mint utólag kiderült, egy a bal lábfején találta el. A lőtt sérülései ellenére tovább dühöngő férfit a rendőrök földre teperték, megbilincselték. Ruházatának átvizsgálásakor, nadrágszíjába tűzve egy 30 centiméter pengehosszúságú kést is találtak.