Nagy szövetséget akar az MSZP

Vágólapra másolva!
Az MSZP a lehető legszélesebb demokratikus ellenzéki összefogás kialakítását szorgalmazza - mondta Botka László választmányi elnök szombaton, hangsúlyozva, hogy választási együttműködésről egyelőre csak Bajnai Gordon pártjával tárgyalnak.
Vágólapra másolva!

A párt választmányának álláspontja az, hogy őszre létre kell hozni az ellenzéki választási szövetséget – írja az MTI.

Nem változtattak az Együtt-PM szövetséggel tárgyaló MSZP-delegációnak adott felhatalmazáson, az továbbra is a közös jelölt- és listaállítás előkészítéséről szól.

A szocialisták már tavaly novemberben a közös listaállítás mellett kötelezték el magukat, de az Együtt-PM az egy hete kezdődött tárgyalásokon minimumprogramként a koordinált egyénijelölt-állítás lehetőségét is felvetette. Vagyis azt, hogy külön listát állítanak, ám minden egyéni körzetben csak egy baloldali jelölt indul a Fidesszel szemben.

Botka László elmondta, az ülésen beszámoltak erről, de a választmány azt erősítette meg, hogy kormányváltásra közös lista mellett van a legnagyobb esély.

Döntöttek arról is, hogy a választási szövetség létrehozásáról, azaz a közös jelöltekről, listáról és végül a miniszterelnök-jelöltről őszre meg kell állapodni.