Ahol nincs trafik, jó a mozgóárus

Vágólapra másolva!
Jó lenne, ha mindenhol lenne trafik, de átmenetileg jó megoldás a mozgóárusítás a Fidesz szóvivője szerint.
Vágólapra másolva!

Sok településen még nincs nyertese a trafikpályázatoknak, így átmenetileg jó lehetőség a mozgóárusítás, ám azt a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt.-nek kell felmérnie, hogy erre milyen kapacitásai vannak - mondta a Fidesz szóvivője az M1 Ma reggel című műsorában hétfőn.

Hoppál Péter hozzátette: örülnének, ha az ellátás zökkenőmentes lenne. Az átmeneti időszakban az ellátás zavartalanságának biztosítására a Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt.-nek kell megtalálnia a megoldást - hangsúlyozta.

A Fidesz szóvivője vasárnap Pécsett úgy nyilatkozott, hogy mozgóárusítással oldják meg az ellátást hétfőtől azokon a településeken, ahol még nincs eredménye a trafikpályázatnak.

A NAV korábbi tájékoztatása szerint több mint ötezer nemzeti dohánybolt nyílik meg hétfőn, július 15-étől már csak ezekben lehet dohányárut kapni Magyarországon. A koncessziós jogot nem nyert hagyományos trafikok július elsejéig vehettek cigarettát, amelyet július 15-ig adhatnak el.
A hivatalhoz a legutóbb közzétett adatok szerint 5310 engedélykérelem érkezett, amelyből 5258 engedélyt már ki is adtak. A fennmaradó néhány engedélykérelem esetében is arra törekszik a hatóság, hogy a lehető leghamarabb kiadja a trafikosok számára a szükséges engedélyt, ha a törvényi előírásoknak megfelelnek.