Itt az újabb név Őszöd állítólagos tanújától

Vágólapra másolva!
Kiss Péter MSZP-s politikus, Gyurcsány Ferenc egykori minisztere is részt vett az őszödi beszéd nyilvánosságra hozatalában - jelentette ki szerdán Szabó Bálint, aki továbbra is azt állítja, tanúja volt a szivárogtatásnak. Szabó szerint három jobboldali és négy baloldali politikus felelős a beszéd nyilvánosságra kerüléséért, és szerinte Kiss Péter, aki szoros kapcsolatot ápolt Rózsa-Flores Eduardóval, mindenről pontosan tudott.
Vágólapra másolva!

Jelképesen Rózsa-Flores Eduardo egyik kötetével érkezett újabb sajtótájékoztatójára Szabó Bálint, aki továbbra is azt állítja, hogy tanúja volt az őszödi beszéd kiszivárogtatásának. A múlt héten az egykori szocialista Szabó azt mondta, hogy hétről hétre hozza nyilvánosságra az őszödi beszéd kiszivárogtatásáért felelős hét ember, négy baloldali és három jobboldali politikus nevét.

Szabó a múlt héten a fideszes Bíró Márkot nevezte meg, szerda délután pedig korábbi ígéretéhez híven elárulta a következő nevet: Kiss Péter szocialista politikus, volt kancelláriaminiszter, aki a titkosszolgálatokért is felelt 2006 közepén. Szabó Bálint szerint Kiss Péter és Rózsa-Flores Eduardo a kilencvenes évektől kezdve folyamatosan telefonos és személyes kapcsolatban állt egymással, és szerinte ez a szoros kapcsolat az őszödi beszéd elhangzásakor, majd kiszivárogtatásakor is fennállt közöttük.

Az Eötvös utcai lakásban, ahol Rózsa-Flores korábban élt, szerinte Kiss Péter többször is megfordult. Újságírói kérdésre, hogy pontosan milyen szerepe volt Kissnek a szivárogtatásban, Szabó azt felelte: nem a volt a miniszter szivárogtatta ki, "nem ő volt a megbízó", de tudott róla, és érdekében állt, hogy nyilvánosságra kerüljön a hangfelvétel. Szabó szerint Kissnek tudnia kellett, hogy a hangfelvétel hogyan került egy zárt páncélszekrényből Rózsa-Floreshez.

Szabó a sajtótájékoztatóján felszólította Kisst, hogy árulja el, mikor ismerte meg Rózsa-Florest, és miről beszélgettek korábban. Emellett Szabó felszólította a volt szocialista Szili Katalint, illetve a még most is MSZP-s Szekeres Imrét, hogy hozzák nyilvánosságra, hogy pontosan milyen programokon vettek részt a beszéd elhangzásától kezdve a kiszivárgásig.

Szabó azt mondta, hogy a továbbiakban is folytatja a felelősök megnevezését, de a jövő héten Horn Gyula temetése miatt nem áll elő újabb névvel. Szerinte mivel az eddig általa nyilvánosságra hozott információkat senki nem cáfolta, a fideszes Bíró Márk sem, ez alátámasztja, hogy igazat mondott. Szabó hozzátette, hogy nem került elő az a lakástulajdonos sem, aki bizonyította volna, hogy Rózsa-Flores 2006-ban jogtalanul tartózkodott volna az Eötvös utcai lakásban, ahol megkapta a felvételt.