Kevés képviselőjelöltjük van Bajnaiéknak

Vágólapra másolva!
Döccenőkkel halad a Bajnai Gordon vezette mozgalom és az MSZP közös jelöltjeinek összefésülése.
Vágólapra másolva!

Az Együtt-PM szövetség még nem küldte meg teljes egészében a lehetséges képviselőjelöltjeik listáját az MSZP-nek - számol be a Magyar Nemzet és a Népszabadság. Utóbbi lap azt írja, hogy az első forduló után lelassult a szocialista párt és az Együtt-PM közötti együttműködési megállapodás kidolgozása, vannak kisebb döccenők.

A Magyar Nemzet írása szerint a Bajnai Gordon vezette Együtt-PM szövetség továbbra sem küldte meg az MSZP-nek annak a 106 embernek a nevét, akiket lehetséges képviselőjelölteknek tartanak. A szocialisták már saját, 106 fős listájukat eljuttatták Bajnaiéknak.

Mesterházyék és Bajnaiék két hete abban állapodtak meg, hogy a jövő évi parlamenti választásokon választókerületenként egyetlen ellenzéki jelöltnek kell indulnia a Fidesz jelöltjével szemben, hogy ne aprózódjanak el az ellenzéki oldalra adott szavazatok.

Az Együtt-PM szövetség azt közölte, hogy a képviselőjelöltek listájának átküldéséről folyik az egyeztetés, az MSZP-nek átadott listán 90 helyi csoport és vezetője szerepel, a fennmaradó üres területek szervezeti lefedése folyamatban van, a hiányzó választókerületekben még 2013 őszéig megalakítják helyi szervezeteiket.

A két lap azt írja, hogy bár az Együtt-PM szövetség átküldte a választókerületi elnökök listáját, ezek a nevek azonban nincsenek teljes fedésben a végső jelöltekkel.