Nem fotózható a zuglói önkormányzat új mosdója

Vágólapra másolva!
Nem járult hozzá Zugló jegyzője ahhoz, hogy az önkormányzat új mosdóját-konyháját lefényképezzék. A felújítás, beruházás 1,3 millióba került.
Vágólapra másolva!

Nem engedi lefényképezni a felújított zuglói zuhanyzót-vécét a zuglói önkormányzat. A Vastagbőr blog kérte arra a Papcsák Ferenc fideszes polgármester által vezetett önkormányzatot, hogy küldjék el neki a durván 1,3 millió forintból újjávarázsolt fürdőhelyiség és vécé fényképét, illetve tegyék lehetővé, hogy a blog fotósa lefényképezhesse azt. A település jegyzője megtagadta a kérést, arra hivatkozva, hogy a fénykép a beruházásról nem minősül közérdekű adatnak.

A Bors írt a minap arról, hogy Papcsákék kialakíttattak belső használatra egy 3,8 négyzetméteres fürdőhelyiséget, miközben az ügyfeleknek fenntartott másfél négyzetméteres vécé áldatlan állapotokban van.

A kerület jegyzőjének tájékoztatása szerint nem egyszerűen vécé vagy fürdőt alakítottak ki, hanem egy mosdó- és konyharészt. Ehhez falakat kellett áthelyezni, vezetékeket cserélni, asztalos, burkolási munkára, festésre volt szükség. „Szó sincs tehát arról, hogy amint azt az írás sugallja, hogy egy közszereplő luxusigényeinek kielégítése érdekében, közpénzekből, több tízezer forintos külföldi csempék és szaniterek történt volna meg egy néhány négyzetméteres helyiségben, ezzel az egekig emelve a rekonstrukció költségeit.”