Jó hírt küldött Orbán Viktor

Vágólapra másolva!
A napokban minden magyar háztartásba megérkezik Orbán Viktor levele, amelyben a túlzottdeficit-eljárás megszüntetéséről tájékoztatja a lakosságot. A levélben Orbán a saját kormányát dicséri, az ellenzéknek is odaszúr, és kijelenti, hogy az Európai Uniónak meg kellett hajolnia a tények előtt, és el kellett ismernie a magyarok sikerét.
Vágólapra másolva!

"Egy minden magyar embert érintő jó hírt szeretnék megosztani Önnel" - így kezdi Orbán Viktor azt a levelet, amelyet minden magyar háztartásba elküld. Több olvasónk jelezte, hogy már megkapta a miniszterelnök levelét.

A levélben Orbán Viktor a túlzottdeficit-eljárás megszüntetéséről tájékoztatja a lakosságot. Orbán azt írja, hogy "ezután minden uniós forráshoz hozzájuthatunk", illetve "Magyarország egy fontos csatában győzött". Orbán kitér arra, hogy az eljárást azért indították, mert "az előző kormányok idején hazánk költségvetési hiánya minden évben meghaladta a megengedett szintet".

Orbán a levélben közli, hogy az unió "a tények előtt meghajolva végre elismerte a magyar emberek teljesítményét", és kijelenti, hogy ezt a sikert a magyarok közösen érték el. Szerinte minden egyes magyar ember "munkájára, erőfeszítésére, támogatására és az együtt meghozott áldozatokra" is szükség volt ehhez az eredményhez.

"Szeretném megköszönni Önnek is, hogy hozzájárult Magyarország győzelméhez. Tisztelettel és nagyrabecsüléssel: Orbán Viktor" - zárja levelét a kormányfő.

A levelek kiküldéséről még június végén döntött a kormány. A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettesnek, közigazgatási és igazságügyi miniszternek kellett gondoskodnia - a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalán (KEK KH) keresztül - a személyes adatot nem tartalmazó miniszterelnöki levelek soron kívüli elküldéséről.