Lopásért négy és fél év börtönt kap Olaszországban egy magyar férfi

Vágólapra másolva!
Négy és fél év börtönt kapott Olaszországban egy magyar férfi, aki bort lopott egy áruházból. A férfinak két évet Olaszországban kell letöltenie, olyan helyre küldik, ahol a rabok mezőgazdasággal foglalkoznak.
Vágólapra másolva!

Az észak-olaszországi Cuneo bírósága négy év hat hónap börtönre ítélt egy magyar férfit, mert lopást követett el egy szupermarketben - jelentette kedden a La Stampa olasz napilap online kiadása.

A 45 éves magyar férfit július 8-án tartóztatták le a piemonti városban levő Carrefour üzletlánc egyik szupermarketjében. Több dobozos bort rejtett el hátizsákban, de a pénztárnál csak egyet mutatott fel. Amikor a biztonsági őrök feltartóztatták, rájuk támadt, a dulakodásban az egyik őr a mellkasán megsérült. A magyar férfi a helyszínre érkező rendőrökkel szemben is ellenállást tanúsított.

A bíróság hétfői ítélete szerint a férfinak a büntetéséből két évet egy olyan börtöntelepen kell letöltenie, ahol a rabok mezőgazdasági munkát végeznek. A büntetés letöltése után a magyar férfit kiutasítják Olaszországból.

A gyorsított eljárással egy hét alatt meghozott ítélet szigorúságát az ezt kihirdető bíró azzal igazolta, hogy a férfi "megrögzött bűnöző" - írta a piemonti La Stampa cuneói online kiadása.