Újabb félmilliárd a tornatanárok képzésére

Vágólapra másolva!
Újabb 500 millió forint jut az általános iskolák alsó tagozatán oktató tanítók és testnevelők továbbképzésére a Kölyökatlétika-programban - jelentette be Hoffmann Rózsa köznevelési és Simicskó István sportért felelős államtitkár kedden Budapesten. A pénzből több mint ezer tanárt képeznek tovább. Tavaly már költöttek ugyanerre félmilliárdot.
Vágólapra másolva!

A Kölyökatlétika-program felmenő rendszerű bevezetését ebben a tanévben kezdték meg az alsó tagozaton, és célja, hogy a gyerekek játékos formában minél előbb találkozzanak a sporttal, a mozgással. Ugyanakkor ehhez fel kell készíteni a tanítókat, a testnevelőket - mondta Hoffmann Rózsa.

Ezért tavaly a Semmelweis Egyetem szakembereinek részvételével több mint ezer pedagógust képeztek ki, amire 500 millió forint állt rendelkezésre. A mostani 500 millió forintból pedig újabb több mint ezer tanárt lehet kiképezni - tette hozzá a köznevelési államtitkár.

Hoffmann Rózsa hangsúlyozta, nagyon fontos, hogy a diákok minél többet mozogjanak. A mindennapos testnevelés kiemelt kormányzati program, amely szintén felmenő rendszerben, szintén a mostani tanévben indult el. A sport nem elveszi a tanulástól az időt, a rendszeresen mozgó, sportoló gyerekeknek a tanulmányi eredménye is javul - magyarázta. Az államtitkár kérdésre válaszolva elmondta: ősszel felmérik, pontosan hány gyermeket érint a program, és az a cél, hogy mindenki részt vegyen benne.

Simicskó István a nemzetközi program sikerességét hangsúlyozta, és azt, hogy sportolással kialakulhat az a fair play szellem, ami a mindennapokban is nagyon fontos lehet. A programban világszerte 1,5 millió gyermek vett részt eddig - tette hozzá.

Azt szeretnék, hogy a jövőben a testnevelő tanárok felsőoktatási képzésének is része legyen az atlétikai szövetség közreműködésével indított Kölyökatlétika-program - mondta Simicskó István, aki azt is hangsúlyozta, hogy az iskoláknak nem kell anyagilag hozzájárulniuk a programhoz.