Az EMMI vezetői lemondanak a bankszámlatérítésről

Vágólapra másolva!
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere és államtitkárai lemondanak arról a korábban bevezetett, jogszabályban előírt juttatásról, amely a bankszámlavezetés költségei megtérítésére volt hivatott – olvasható a kormany.hu-n.
Vágólapra másolva!

Jelenleg az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) hatályos Közszolgálati Szabályzata értelmében a minisztérium valamennyi munkatársa – mivel az illetményeket bankszámlára utalják – évente nettó 6550 forint költségtérítésre jogosult, amelyet legkésőbb a március havi illetménnyel utaltak át részükre.

A mai napon az érintett vezetők, akik költségtérítést kaptak bankszámlájuk vezetéséhez, felajánlották, hogy az e célra kapott nettó 6550 forintot befizetik az EMMI szociális segélyalapjára, ahonnan a munkatársak szociális célú segítséget kapnak.

Amint azt a Napi Gazdaság megírta, a minisztériumok többségében megszüntették a miniszterek és államtitkárok folyószámla-költségtérítését, de az Emberi Erőforrások Minisztériumában a mai napig jár a külön pénz, amely többé-kevésbé ellensúlyozza a tranzakciós illetéket.