Alakult egy új államtitkárság

Vágólapra másolva!
A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban kettéválasztottak egy államtitkárságot, ezentúl külön lesz az energiaügyi és a fejlesztés- és klímapolitikai államtitkárság. A szervezeti változtatásra azért is szükség volt, mert az uniós fejlesztési pénzeket a jövőben nem az NFM, hanem a Miniszterelnökség kezeli majd.
Vágólapra másolva!

Áder János köztársasági elnök 2013. július 15-i hatállyal nevezte ki Horváth Attila Imrét a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkárának - közölte az NFM.

Horváth Attila Imre 2001-ben végzett az Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem gépészmérnöki karán. Ezt követően megújulóenergia-technológiákkal foglalkozó cégeknél töltött be vezető tisztségeket. 2012 szeptemberétől a minisztérium zöldgazdaság-fejlesztésért, klímapolitikáért és kiemelt közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkára volt.

Új tisztségében az államtitkár felel a nem uniós forrásokon alapuló fejlesztési pénzek kezeléséért, a zöldgazdaság fejlesztéséért, az energiahatékonyságért, illetve a hatáskörébe tartozik a területfejlesztés, a klímapolitika és egyes közszolgáltatások szabályozása is. A korábbi Klíma- és energiaügyért felelős államtitkárság a jövőben Energiaügyért felelős államtitkárságként működik, amelynek élén továbbra is Kovács Pál energiaügyért felelős államtitkár áll - közölte az NFM.

A szervezeti változtatásra azért is szükség volt, mert az uniós fejlesztési pénzek kezelését a jövőben nem az NFM, hanem a Miniszterelnökség kezeli majd.