A T-Systems nyerte meg a bringatendert

Vágólapra másolva!
Nettó 900 millió forintért a T-Systems építheti ki a budapesti bérbringa rendszert, amely 8 hónap múlva készülhet el.
Vágólapra másolva!

A T-Systems Magyarország nyerte a budapesti bérbringa rendszer (BuBi) kiépítésére kiírt BKK-s pályázatot – írja az Index. A cég nettó 899 millió forintos ajánlatot tett. Egyik alvállalkozója a magyar kerékpárgyártó Schwinn Csepel, a másik a rendszerintegrációval foglalkozó német Next Bike.

Az Index szerint az döntött, hogy a T-Systems olcsóbb ajánlatot nyújtott be, mint a másik induló, az Eurobus-Invest, amely nettó 937,5 milliós ajánlatot nyújtott be. A T-Systems műholdas nyomkövetőt szerelne a Schwinn Csepel által gyártott kerékpároka.

Az eredmény 10 napig még nem jogerős, az eredményt megtámadta a másik induló, az Eurobus-Invest. A nyertesnek a szerződés aláírását követő 8 hónapon belül kell kiépítenie a rendszert Budapesten. A tervezett működési modell szerint a felhasználók télen-nyáron, éjjelnappal, automatizáltan hozzá tudnak majd férni a Bubi-kerékpárokhoz és a használat után tetszőleges állomáson le tudják tenni.

A nyertes vállalkozó feladata a gyűjtőállomások tervezése, a 75 terminál gyártása és telepítése, a szoftverek biztosítása, és nem utolsósorban mobilalkalmazás fejlesztése. A kerékpárokat dokkolókban helyezik el az állomásokon, ilyenekből első körben több mint 1500-at kell telepíteni 1100 kerékpár tárolására. A BuBiról itt olvashat bővebben.

Az Origót kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.