Herendit küldött Áder János az újszülött trónörökösnek

Vágólapra másolva!
Áder János levélben gratulált a brit hercegi párnak az újszülött kisfiúhoz, és még ajándékot is küldött: a Herendi Porcelánmanufaktúra által készített különleges, uralkodói családok gyermekeinek szánt készletet.
Vágólapra másolva!

Áder János köztársasági elnök levélben gratulált Vilmos cambridge-i hercegnek és hitvesének, Katalin hercegnőnek első gyermekük megszületéséhez. A levélben, amelyet a Köztársasági Elnöki Hivatal kedden tett közzé a honlapján, az államfő sok örömteli pillanatot kívánt a családnak, és reményét fejezte ki, hogy hamarosan Magyarországon köszöntheti őket.

A levéllel együtt Áder János elküldte a hercegi párnak a Herendi Porcelánmanufaktúra által készített különleges, uralkodói családok gyermekeinek szánt készletet is, amelyben kis csengő, doboz, bögre és tányérok találhatók. Az első ilyen szett kifejezetten a brit trónörökösnek készült - írta az államfő -, és a Viktória brit királynőről elnevezett hagyományos minta modernizált változatával díszítették.

Vilmos és Katalin gyermeke - Nagy-Britannia majdani uralkodója - hétfőn jött a világra. Az egyelőre csak "Baby Cambridge" néven emlegetett, 3800 grammos súllyal született fiúgyermek és édesanyja a Kensington-palota - a házaspár londoni rezidenciája - által kiadott hivatalos közlemény szerint jól van.