Gyerekprogramok és különbuszok az ócsaiaknak

Vágólapra másolva!
90 forintos jegyért ügyintézői, munkába járós és bevásárlós buszjáratok viszik az ócsaikait a lakótelepről a városba. A tönkrement devizahiteleseknek létrehozott lakótelepre eddig 24 család költözött be, három munkanélkülinek pedig már munkát is találtak.
Vágólapra másolva!

"Az első hetek az ócsai lakóparkban" címmel adott ki szerdán sajtóközleményt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A dokumentum szerint folyamatosan érkeznek a családok az ócsai szociális lakóparkba, jelenleg 24 család él az új épületekben, augusztus végéig összesen negyven házat vesznek birtokba lakóik.

Az eddig Ócsára költözött családokban 7 regisztrált munkanélküli volt. Közülük hárman már elhelyezkedtek a Máltai Szeretetszolgálat segítségével: egyiküknek a karitatív szervezet egyik intézményében sikerült 6 órás munkaviszonyt létesíteni, ketten pedig egy helyi vállalkozásnál jutottak munkához, egy gombatermesztő üzem foglalkoztatja őket. Két fiatalembert a dabasi munkaügyi kirendeltség közreműködésével targonca-vezetői tanfolyamra írattak be, egy hölgy pedig dajkaképzőre jelentkezett.

Ócsai lakópark. Fotó: Pályi Zsófia - Origo

A már beköltözött családoknál az átlagos gyermekszám négy, az előzetes számítások szerint a lakópark teljes benépesülése után több mint 200 gyermek lakik majd a lakóparkban. A július elején indult helyszíni szociális munkának az első pillanatoktól fontos eleme a gyermekeknek szóló programok szervezése. Rendszeresek a kézműves foglalkozások, az ügyességi versenyek, és a gyerekek igényei alapján formálódó spontán délutáni programok, mint például a foci, vagy az aszfaltrajz - írja a közlemény.

Ezeken kívül "munkába járást segítő” buszjárattal bővült közlekedési a lehetőségek köre, az önkormányzatnak egy vállalkozóval kötött szerződése alapján. A járat munkanapokon kora reggel indul be a városba és délután tér vissza a lakóparkba. Szerdánként „ügyintézői”, szombatonként „bevásárló” járat is közlekedik. A vonaljegy 90 forintba kerül.

Az első lakókról készült riportunkat elolvashatják itt.