Vágólapra másolva!
A kormány úgy döntött, hogy sem a miniszterelnökségen, sem a minisztériumban dolgozók nem kapnak kompenzációt a bankadó miatt megemelkedett folyószámlaköltségeikre.
Vágólapra másolva!

Megszüntetik a minisztériumi dolgozók folyószámla-költségtérítését - közölte a kormányszóvivő csütörtökön. Giró-Szász András azt mondta: a napokban több médium is foglalkozott azzal, hogy kinek és miért jár vagy nem jár folyószámla-költségtérítés.

A szóvivő tájékoztatása szerint a kormány szerdai ülésén arról döntött, hogy a Miniszterelnökséget vezető államtitkárnak a Miniszterelnökségen, a tárcavezetőknek pedig az általuk vezetett minisztériumban és a hozzá tartozó háttérintézményekben meg kell szüntetniük a folyószámla-költségtérítést, azaz az illetmény, illetve munkabér átutalásából és felvételéből adódó többletköltségek térítését a munkavállalóknak.

Korábban a Blikk számolta össze, hogy közel 200 millió forintot fordítanak a minisztériumok a bankszámla-költségtérítésre, így a kormánytisztviselőknek nem kell a saját illetményükből kigazdálkodniuk a bankadók miatt megnövekedett banki költségeket.

A juttatást azzal indokolták, hogy a vonatkozó jogszabályok szerint nem okozhat pluszterhet a munkavállalónak a fizetés bankszámlára érkezése és az összeg felvétele - írta a Blikk.