Vágólapra másolva!
A kormányzati portálon megjelent az Operettszínház és a Vígszínház vezetői pályázatának kiírása. A jelenlegi igazgatók mandátuma 2014 januárjában jár le.
Vágólapra másolva!

A kormányzati portálon megjelent az Operettszínház és a Vígszínház vezetői pályázatának kiírása. Mostantól lehet pályázni. A jelenlegi igazgatók megbízása 2014 januárjában jár le.

A Fővárosi Közgyűlés júniusban döntött, hogy pályázatot ír ki a Vígszínház ügyvezető igazgatói és a Budapesti Operettszínház főigazgatói posztjára. Mindkét színházban 2014. január 31-én jár le a jelenlegi vezető mandátuma. A pályázati kiírás megjelent a kormányportálon.

A pályázat szerint az Operettszínház leendő igazgatójának évadonként legalább 450 előadást kell vállalnia, és legalább 300 ezer fizetős nézőszámot kell elérnie. Elvárás továbbá a klasszikus nemzeti operett-repertoár egyes darabjainak rendszeres bemutatása és folyamatos színen tartása: ennek érdekében évadonként legalább négy klasszikus magyar operettet kell folyamatosan műsoron tartania. A pályázónak évadonként legalább egy új magyar zenés mű bemutatását kell vállalnia, illetve a színház előadásainak 40 százalékában – a gyermek és ifjúsági darabokat leszámítva – klasszikus operetteket kell játszania a társulatnak. Az előadások 70 százalékában magyar szerzők műveit kell játszani.

A Vígszínház igazgatói posztjára pályázónak évente legalább 300 előadást kell vállalnia, és legalább évi két bemutatót létrehoznia saját társulattal. A megtartott előadások legalább 75 százaléka a színház saját előadása kell, hogy legyen, és – az összes játszóhelyet figyelembe véve – legalább 70 százalékos a látogatottságot kell elérni.

A pályázatokat a közzétételt követő harminc napon kell benyújtani. Az elbírálás határideje hatvan nap. A közgyűlés döntése szerint a szakmai bizottságba a munkáltatói jogkör gyakorlójaként Orbán Gyöngyi fővárosi képviselőt, valamint Németh Szilárd kulturális és turisztikai tanácsnokot kérik fel.