Teherautók gyulladtak ki az autópályákon

Vágólapra másolva!
Kigyulladt egy kamion pótkocsija, teljes útzár volt az M2-esen Vácnál, az M5-ös autópályát pedig Kiskunfélegyháza és Kecskemét között zárták le egy kigyulladt jármű miatt
Vágólapra másolva!

Kigyulladt egy kamion pótkocsija kedd délután az M2-es autóúton Vác közelében, az utat lezárták, a forgalmat elterelték – közölte a katasztrófavédelem és a rendőrség az MTI-vel.

Spitz Alexandra, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője elmondta, hogy a kartondobozokat szállító pótkocsi az autóút 45-ös kilométerénél, a kosdi lehajtónál kapott lángra. Személyi sérülés nem történt - tette hozzá.

Kigyulladt egy kamion pótkocsija az M2-esen Vácnál Forrás: MTI/Kovács Attila

A váci tűzoltók rövid idő alatt megfékezték a tüzet, jelenleg az utómunkálatok zajlanak – tette hozzá a szóvivő. A tűz oka egyelőre ismeretlen. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták, a forgalmat a váci rendőrök a kosdi lehajtónál leterelik az M2-esről.

Szintén kigyulladt egy kistehergépkocsi az M5-ös autópálya 101-es kilométerénél, ezért a Budapest felé vezető oldalt lezárták kedd délután - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-t.

Itt sem sérült meg senki, a forgalmat Kiskunfélegyháza déli lehajtónál leterelik az autópályáról. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján olvasható információk szerint a tűz továbbterjedt az út melletti tarlóra, az két-három hektáros területen ég.