Ezerötszázért árulják kocsiból a cigarettát a Balatonnál

Vágólapra másolva!
A bolti árnál 500-700 forintért drágábban lehet cigit venni diszkók kidobóitól és pizzafutároktól azokon a településeken, ahol kevés a dohánybolt, és azok nyitva tartása is szűkös - írja a Bors.
Vágólapra másolva!

A bolti árnál 500-700 forintnál drágábban, 1300-1500 forintért is árulják a cigarettát autók hátsó üléséről azokon a településeken, ahol kevés dohánybolt nyílik, és az üzletek nyitva tartása is korlátozott - írja a Bors. A lap annak a szóbeszédnek járt utána, ami szerint egyes Balaton-parti településeken a diszkók biztonsági embereitől lehet cigit venni.

Egy, a lap által megbízott fiatalember azt találta, hogy a kocsi hátsó üléséről 1300-1500 forintért kínálták a cigarettát az illegális árusok, a diszkón belül pedig szálanként is lehet venni, egyenként 300-500 forintért. A lap talált olyan vidéki települést, ahol a pizzafutár mellékesben teríti a dohányt, ugyancsak 1300-1500 forintért dobozonként.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a lap érdeklődésére közölte, kaptak már bejelentést illegális dohánytermék-kiskereskedelemről, de a diszkós példával még nem találkoztak.