Vágólapra másolva!
Plakátkampányt indít a Demokratikus Koalíció, Gyurcsány Ferenc lesz a főszereplő. Támogatókat, összefogást és köztársaságot szeretnének. A Fidesz villámgyorsan reagált a hírre.
Vágólapra másolva!

Imázskampányt indított csütörtökön a Demokratikus Koalíció (DK). Molnár Csaba, a párt ügyvezető alelnöke és kampányfőnöke szerint a Gyurcsány Ferenc elnököt ábrázoló, Összefogással a Köztársaságért feliratú óriásplakátokkal folytatott akcióval összefogásra szólítják fel az ellenzéki pártokat, másrészt jobban meg szeretnék ismertetni a DK nevét a közvéleménnyel.

A kampány a Facebookon folytatódik, majd szórólapozással és kitelepülési sorozattal fejeződik be. Az akció során több mint ötszáz plakátot tesznek ki, elsősorban vidéken és kistelepüléseken. A plakátkampány mintegy nyolcmillió forintba kerül, amit adományokból, valamint a DK vezetőinek és országgyűlési képviselőinek személyes felajánlásaiból finanszíroz az állami támogatásban nem részesülő párt.

A Fidesz villámgyorsan reagált a DK hírére. Közleményük szerint Magyarország nem kér többet a bukott baloldal imázsából, Gyurcsány pedig hiába ragasztja tele az országot plakátokkal és szép szavakkal a bukott baloldal, a magyar emberek jól tudják, hogy a baloldalon semmi sem változott: ugyanazok vannak újra együtt, akik egyszer már tönkretették az országot. A Gyurcsány-Bajnai-korszak "imázsából" nem kérnek többet a magyar emberek, mert az egyenlő a korrupcióval, a maffiabaloldallal, a hazudozással, a szélsőséges és veszélyes gazdaságpolitikával, a munkanélküliséggel és az eladósodással.