Eltűnt a fideszes képviselőt cikiző hirdetés

Vágólapra másolva!
Egy napig bírta a fehérgyarmati polgármester bírálóinak buszos hirdetése. A Szabolcs Volán szerint hibázott a hirdetést kihelyező cég.
Vágólapra másolva!

Vizsgálatot indított a Szabolcs Volán Zrt. egy hirdetés miatt, amelyről egy olvasói tipp alapján csütörtökön írt az Origo. A hirdetők országgyűlési képviselőjük helyett kerestek volna egy tisztességesebbet (a tegnapi hírt itt olvashatja).

A Szabolcs Volán közleménye szerint a cég állami tulajdonban van, járműveinek reklámfelületeit külső vállalkozók értékesítik. A cég szerint a járműveken elhelyezett reklámok nem tartalmazhatnak politikai hirdetéseket, továbbá a reklámok tartalmát előre egyeztetni kell a céggel, és csak jóváhagyás után kerülhetnek az autóbuszokra. "Ezen kötelezettségeknek a reklámfelület értékesítője nem tett eleget", ezért a szerződés a Volántársaság és a hirdetésértékesítő cég között "azonnali hatállyal megszűnt", a buszokról pedig levették a reklámot.

A hirdetést megrendelő társaság egyik tagja azt állította az Origónak, hogy előre rákérdeztek a hirdetésszervezőnél, hogy politikai tartalmú hirdetést is közölhetnek-e, amire igen volt a válasz. A hirdetést eredetileg egy hónapra tervezték.

Ki miatt?

A hirdetésben bírált képviselő a fideszes Tilki Attila, aki 2002 óta fehérgyarmati polgármester, 2006 óta pedig országgyűlési képviselő. Nem tartozik a nagyon aktív képviselők közé, 2010 óta mindössze egy önálló indítványa volt (beszállt a negyedik alkotmánymódosításba) és csak 16-szor szólalt fel. Vagyonnyilatkozata szerint nem megy neki rosszul, de nem kifejezetten tehetős. Tavaly februárban ittasan karambolozott. A balesetben senki nem sérült meg, Tilki hívta ki a rendőröket és lemondott mentelmi jogáról.