Kalasnyikovot találtak a tapolcai rendőrök

Vágólapra másolva!
Egy közúti ellenőrzés során került elő egy Nissanból az AK-47-es, és a hozzá tartozó lőszerek. Egy másik autóban gázriasztófegyvert találtak. A rendőrök hét személyt állítottak elő, egyet őrizetbe is vettek.
Vágólapra másolva!

Gépkarabélyt és más lőfegyvereket, illetve riasztópisztolyokat talált a rendőrség két autóban Veszprém megyében szerdán – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap. A tapolcai rendőrkapitányság járőrei július 31-én éjszaka Lesenceistvánd és Lesencetomaj belterületén közúti ellenőrzést végeztek: egy Nissan személyautó csomagterében, egy táskában AK-47 típusú gépkarabélyt, a lőfegyverhez tartozó tárat, a lőfegyverhez és más típusú lőfegyverekhez való lőszereket, továbbá fa ütőeszközöket találtak, amelyeket a rendőrök lefoglaltak - írták a rendőrségi honlapon olvasható közleményben.

Lesencetomajon, egy Fiat Tempra két utasánál a rendőrök egy-egy gázriasztófegyvert találtak, amelyek tartására, mint később kiderült, volt engedélyük. A rendőrök az ellenőrzés nyomán hét embert állítottak elő, közülük B. Ákos 39 éves sümegi lakost lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették. A férfi a kihallgatása során elismerte, hogy a gépkarabélyt és a lőszereket tartalmazó táskát ő helyezte el a Nissan csomagtartójában – közölte a rendőrség.

A gyanúsított azt állította, hogy a táskát július 30-án kutyasétáltatás közben találta; őrizetbe vétele és a gyanúsítás ellen nem tett panaszt - írták a közleményben. A Veszprémi Járásbíróság augusztus 2-án elrendelte a sümegi férfi előzetes letartóztatását. A lőfegyver és a lőszerek származását, az elkövető szándékát a tapolcai rendőrkapitányság vizsgálja - zárul a rendőrségi közlemény.