Gyalogosokat tarolt le egy autós Los Angelesben

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Egy ember meghalt, tucatnyi pedig megsérült abban a balesetben, amely egy felkapott sétányon történt szombaton Los Angelesben, amikor egy személykocsi belehajtott a sétálók, illetve kávézók teraszán üldögélők tömegébe.

A fekete színű Dodge Avenger mintegy tucatnyi embert ütött el a felkaptt Venice Beach nevű sétányon. A kórházba szállítottak közül egy sérült meghalt, kettőnek az állapota kritikus, többeket fej-, illetve végtagsérülésekkel ápolnak.

Brian Humphrey, a Los Angeles-i tűzoltóság szóvivője közölte: a környék biztonsági kameráinak felvételei alapján nem úgy tűnik, hogy a 30 kilométeres sebességgel a tömegbe hajtó gépkocsi vezetője elveszítette volna az uralmát a járműve felett, és bizonytalanul vezette volna az autót. A tettes elhajtott a helyszínről, a rendőrség Santa Monicában megtalálta az autóját, és őrizetbe is vette a gyanúsítottat, akinek megkezdődött a kihallgatása. Egyelőre nem tudni, hogy miért hajtott a tömegbe, és ittas volt-e a 20-a évei közepén járó fehér férfi, akit az ámokfutással gyanúsítanak.