Felrobbant egy társasház Óbudán

Robbanás Óbudán a Tímár utca és Pacsirtamező utca sarkán
Vágólapra másolva!
Feltehetően gázrobbanás történt egy Tímár utcai társasház felső szintjén. 22 embert kimenekítettek, egy sérültet kórházba vittek. A lakásban, amelyben a robbanás történt, két ember lakott, róluk egyelőre nincs információ.
Vágólapra másolva!

Egy ember súlyosan, egy pedig könnyebben megsérült, amikor szerdán hajnalban lerobbant Budapesten a Tímár utcában egy épület felső szintje. Az épület lakhatatlanná vált. Az MTI úgy tudja, hogy a szerencsétlenséget valószínűleg gázrobbanás okozta.

Tűzoltók dolgoznak a helyszínen Forrás: MTI/Lakatos Péter

A robbanás után 22 embert kellett kitelepíteni az életveszélyessé vált háromszintes tetőteres épületből, közülük 13-at ideiglenes szálláson helyezett el a III. kerületi önkormányzat. A szemben lévő társasházból kimenekült 33 ember már visszatérhetett otthonába.

A katasztrófavédők, illetve a mentésben részt vevő egységek továbbra is keresnek két embert. Ők a felső szinten lévő lakásban laknak, ám nem lehet tudni, hogy a robbanás idején otthon tartózkodtak-e. A tűzoltók ugyanis nem "férnek hozzá" az életveszélyessé vált épülethez, amelynek nem lehet rálépni a födémszerkezetére.

A Tímár utcát teljes egészében lezárták, az épület állékonyságát szakértő fogja megvizsgálni. A romok eltakarítása akár napokat, heteket is igénybe vehet. Az épületből hatalmas, helyenként több mázsás szerkezeti elemek lógnak az utca fölé. A kémények, tetőszerkezeti elemek szabadon állnak.

A robbanás után 22 embert kellett kitelepíteni Fotó: Tuba Zoltán - Origo

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a helyszíni munkálatok biztosítása érdekében korábban lezárta a környéket, szerda kora reggel azonban a lezárást részlegesen feloldották, a Pacsirtamező utcán az Erzsébet híd irányába egy, az Árpád híd irányába kettő sávon megindulhat a forgalom. A Tímár utca Szőlő utca és Pacsirtamező utca közé eső szakaszát a továbbiakban lezárják - közölte a rendőrség.