A kormány 900 millióból hirdeti a sikert

Vágólapra másolva!
A túlzottdeficit-eljárás megszüntetésének alkalmából hirdetésekre 157, miniszterelnöki levélre pedig 755 millió forintot költött a kormány.
Vágólapra másolva!

A túlzottdeficit-eljárás megszüntetésével kapcsolatos hirdetésekre 157 milliót, a miniszterelnök levelére pedig 755 milliót költött a kabinet az államkasszából – derül ki a Miniszterelnökség válaszából, amelyet az Átlátszó.hu közadatigénylésére küldött. A lap a „Sikerült! Magyarország győzött” feliratú újsághirdetések megjelenése után érdeklődött a kampány pontos tartalma és költségei iránt.

A Miniszterelnökség a folyamatban lévő reklámkampányra tekintettel csak a hirdetésekre rendelkezésre álló keretösszegről adott információt, ennek összege 156.840.000 forint, amely a kreatív költségeket is tartalmazza.

Az országos reklámkampány mellett Orbán Viktor külön, elsőbbségivel postázott levélben büszkélkedik a győzelemmel és köszöni meg a támogatást a lakosságnak. Az elsőbbségi feladás díja plusz 30 forint, ez hárommillió levéllel számolva 90 milliós többletköltséget jelent. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke korábban az Origo érdeklődésére azt mondta, "kiemelt hangsúlyt helyezünk arra, hogy a magyar emberek pontos és gyors tájékoztatást kapjanak a fontos, mindennapi életükre hatást gyakorló pozitív döntésekről", és, hogy a kormány munkája a nemzeti konzultáción alapul.