SMS-ben értesítették az egyik halott csecsemő szüleit Miskolcon

Vágólapra másolva!
Sokkolta az egyik meghalt koraszülött csecsemő szüleit, amikor SMS-ben közölték velük gyermekük halálát. A szülők szerint a higiéniás körülmények sem voltak megfelelőek a miskolci kórházban.
Vágólapra másolva!

A miskolci megyei kórház SMS-ben értesítette az intézményben nemrégiben elhunyt koraszülöttek egyikének szüleit arról, hogy meghalt a gyermekük - mondta az újszülött édesanyja a Hír24 videójában.

"Traumás állapotba kerültem" - mondta az egyik, Miskolcon meghalt koraszülött édesanyja. "SMS-t küldtek. Hát ez még jobban megrázott tulajdonképpen engem, hogy egy életet, ami elmegy, SMS-sel akarnak közölni" - tette hozzá.

Az édesapa azt mondta, a kórházban közölték, túlmelegedett az inkubátor. Az anya hozzátette, azt vette észre, nem fertőtlenítették a kezüket a gépbe nyúló kórházi dolgozók, egyedül a doktornő használt gumikesztyűt. A zárójelentés azt írta, a gyermekük halálát keringési zavar okozta.

Hat napon belül nyolc koraszülött csecsemő halt meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban. A miskolci kórház már a harmadik haláleset után riadót fújt, és jelezte a történteket az Emberi Erőforrások Minisztériumának. A koraszülött osztályt nem zárják be, a főigazgatót viszont felfüggesztették. A minisztérium, az ÁNTSZ és a Nemzeti Nyomozó Iroda egyaránt vizsgálódik.

A koraszülöttek halálozásáról szóló háttércikkünket itt olvashatja.