Zaklatják a miskolci kórház dolgozóit

Vágólapra másolva!
Sorozatos atrocitások érik őket a koraszülöttosztályon történt halálesetek miatt. A kórház vezetősége szerint a híradások miatt elveszítik a betegek bizalmát.
Vágólapra másolva!

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház dolgozóit az elmúlt napokban többször is atrocitások érték a munkahelyükön és a lakókörnyezetükben a koraszülöttosztályon történt elhalálozások ügyével kapcsolatban - közölte a kórház. Azt írták, megdöbbentették őket az esetről a médiában megjelenő hírek, amelyek "a betegellátást hátrányosan befolyásolják, a betegek nyugalmát zavarják, a dolgozókat elbizonytalanítják".

Hangsúlyozták, hogy a koraszülöttek elhalálozásának ügyében indított vizsgálat még nem fejeződött be, annak eredménye így nem ismert. Szerintük ugyanakkor a média által keltett "megítélés" csorbítja a betegek bizalmát a háromezer főt foglalkoztató intézményben.

A miskolci kórház koraszülöttosztályán kilenc csecsemő vesztette életét augusztus 5. óta. Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár szerint a kórház már a harmadik eset után jelezte, hogy baj van. Egyelőre nem tudni, hogy mi okozhatta a sorozatos tragédiát, mindenesetre Szócska még korábban leszögezte, hogy nem lenne indokolt a koraszülöttosztály bezárása. Orbán Viktor hétfőn rendkívüli vizsgálatot rendelt el a borsodi intézményben.