A levéltári biztos annyit keres, mint Orbán Viktor

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor csak azért keres kicsivel többet a levéltárakért felelős biztosnál, mert kap cafeteriát is. A Blikk szerint több kormánybiztos jobban keres a minisztereknél.
Vágólapra másolva!

Vannak olyan miniszteri biztosok, akik jobban keresnek, mint maguk a miniszterek - írta a Blikk. A képviselői fizetésük mellé ugyanis a biztosi fizetést is felvehetik, ezzel pedig jelentősen megemelkedik a juttatásuk. Négy miniszteri biztos a bérén kívül szolgálati autót is kapott.

Gyimesi Endre, a levéltárakért felelős biztos 1,8 millió forintot vihet haza havonta, ebből 1 millió a képviselői bére, a többit a levéltári munkájáért kapja. "Rendszeres elfoglaltsággal jár ez a megbízatás, járom a levéltárakat, van íróasztalom is az országos levéltárban" - mondta hozzátéve, hogy nem érzi visszásnak, hogy a hivatali autója mellé költségtérítést is kap.

Fizetése a miniszterelnökével vetekszik. Orbán Viktor kormányfőként 1,5 milliót keres, de képviselőként is kap 232 ezer forintot kap havonta. Orbán keresete csak azért nem kisebb Gyimesiénél, mert a miniszterelnök 200 ezer forint cafeteriakerettel is rendelkezik.

Mihalovics Péter az új nemzedék jövőjéért program felelőse lett, és a szolgálati autó mellé 750 ezer forint fizetést is kap. Ő sem marad le sokkal a miniszterelnöktől, mivel a képviselőségért még 800 ezer forintot kap.