A rendőrség sorban kapja el a fehérvári droghalál gyanúsítottjait

Vágólapra másolva!
Tizenkét gyanúsítottja van a vasárnapi székesfehérvári droghalál ügyében, ebből hét embert már elkapott a rendőrség, hatan pedig előzetesben is vannak.
Vágólapra másolva!

Már hatan vannak előzetes letartóztatásban kábítószer-terjesztés miatt a 25 éves székesfehérvári drogfogyasztó nő vasárnapi halála után indított büntetőeljárásban - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az ügynek tizenkét gyanúsítottja van: hét férfival szemben kábítószer-kereskedelem, öt másik ember ellen kábítószer birtoklása miatt indult eljárás. A korábban elfogott drogterjesztők közül kettőt szerdán, kettőt csütörtökön helyeztek előzetes letartóztatásba. Pénteken újabb két terjesztő bírósági meghallgatása zajlott, őket a Székesfehérvári Járásbíróság szintén előzetes letartóztatásba helyezte.

A hetedik drogterjesztőt, egy 35 éves várpalotai lakost péntek hajnalban a lakásán fogták el. Kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd bűnügyi őrizetbe vették, őt még nem helyezték előzetesbe.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap este közölte, hogy meghalt egy kábítószer-fogyasztó nő vasárnap hajnalban Székesfehérváron. A nő az élettársa, valamint egy másik nő és egy férfi társaságában volt. A házkutatás során a lakásban "Y" lenyomatú tablettákat és fehér port foglaltak le. A tablettákról az előzetes szakvélemény megállapította, hogy ecstasy, a fehér port tovább vizsgálják. A főkapitányság vizsgálja a jelenlegi és a korábbi halálesetek közötti esetleges összefüggéseket is.