Orbán: Egy román hazafival jobban szót értek

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor még július végén adott interjút egy román csatornának, de csak most szombaton kerül majd adásba. Több román újság is előzetest közölt belőle.
Vágólapra másolva!

Magyarország olyan kapcsolatokban érdekelt Romániával, amelyek lehetővé teszik, hogy polgáraik biztonságban, stabilitásban és jó gazdasági kilátásokkal élhessék életüket - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a romániai Digi 24 hírtelevíziónak adott interjújában, amelyből pénteken rövid előzetest sugárzott a hírcsatorna.

A szombaton műsorba kerülő interjúból a jobboldali kötődésű Hotnews hírportál is közölt előzetest pénteken, ebből kiderült, hogy a felvétel július 27-én, Tusnádfürdőn készült.

Orbán Viktor hangsúlyozta: sokan úgy gondolják, hogy a Románia területén élő magyaroknak kedvezőbb az, ha baloldali kormányok vannak hatalmon, amelyeknek a nemzeti kérdéskör kevésbé fontos, de szerinte ez fordítva van.

"Egy román hazafival könnyebben szót értek, mint egy olyan románnal, akinek a nemzeti kérdés kevésbé fontos" - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök.