Golyókkal fogadták a vegyifegyver-szakértőket Szíriában

Vágólapra másolva!
Az ENSZ vegyifegyver-szakértői megérkeztek Damaszkusz Muadamija nevű külvárosába, ahol a múlt héten egy feltételezett gáztámadásban több százan életüket vesztették. A csoport megkezdte munkáját. A kocsijukra orvlövészek többször rálőttek.
Vágólapra másolva!

Már vizsgálják a szíriai vegyifegyver-támadás helyszínét az ENSZ szakértői, mondta egy a helyszínen tartózkodó orvos.

Abu Karam telefonon közölte: "Az orvosokkal vagyok a Rauda mecsetben, és jelenleg a sebesülteket vizsgáljuk. Az orvosok és a szakértők a betegekkel beszélgetnek, és mintákat vesznek az áldozatoktól." A szakértők azt is tervezik, hogy a holttesteket is megvizsgálják.

A felkelők egy aktivistája elmondta, hogy hatalmas tömeg gyűlt össze a helyszínen, hogy megossza sérelmeit az ENSZ munkatársaival.

A vegyi fegyvereket vizsgáló szakértőket szállító konvoj egy a szíriai kormánycsapatok fegyveresei által ellenőrzött úttorlaszon keresztül jutott el a szunnita muszlimok lakta külvárosba, amelyet folyamatosan ostrom alatt tartanak a Bassár el-Aszad szíriai elnökhöz hű erők.

Ismeretlen orvlövészek többször rálőttek hétfőn Damaszkuszban az ENSZ vegyifegyver-szakértőinek egyik gépkocsijára, és használhatatlanná tették a járművet, amikor a szakértők a feltételezett gáztámadás helyszínére tartottak. A megrongált gépkocsi helyett egy másikat állítottak forgalomba. Sebesülésről nincsenek értesülések.

A felkelők a szíriai elnököt támogató hadsereget, míg a szíriai állami televízió a fegyveres "terroristacsoportokat" vádolta hétfőn azzal, hogy lövéseket adtak le az ENSZ-ellenőrökre.