Rogán: Cirkusz Bajnai és Mesterházy egyeztetése

Vágólapra másolva!
A Fidesz frakcióvezetője szerint teljesen mindegy, hogy mi lesz a tét nélküli cirkusz vége, bár az összefogás a rezsicsökkentést veszélyezteti.
Vágólapra másolva!

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője szerint az Együtt-PM választási szövetség és az MSZP között zajló egyeztetés cirkusz, és teljesen mindegy, hogy ennek a cirkusznak mi lesz a végeredménye a hatalmi alkudozás szempontjából. Rogán a pedagógus-béremelésekről tartott hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta az ellenzéki tárgyalásokról: abból a szempontból a magyar családok biztosan rosszabbul járnak, hogy "ismét egy olyan politikai alternatíva körvonalazódik, amely az IMF megszorítási politikáját szeretné folytatni", és ha ez a baloldali formáció a választásokon hatalomra jut, akkor Magyarországon veszély fenyegeti a béreket, a családi adókedvezményt és a rezsicsökkentést.

Mesterházy Attila MSZP-elnök és Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője a múlt pénteken tartott egyeztetést, ahol Bajnai azt javasolta, hogy nyilvános vitát követő közvélemény-kutatás után döntsenek arról, melyikük legyen a szövetség miniszterelnök-jelöltje. Az MSZP erre azzal vágott vissza, hogy minden képviselőjelöltről tartsanak előválasztást. Bajnai Gordon hétfőn bejelentette: elfogadják a 106 egyéni körzet felosztására vonatkozó korábbi javaslatot, és ezt minden további alkudozás nélkül tárgyalási alapnak tekintik.