Balázs Péter lesz Eszenyi Enikő kihívója

Vágólapra másolva!
A Vígszínház jelenlegi főigazgatója, Eszenyi Enikő mellett a Szolnoki Szigligeti Színház vezetője is beadta a pályázatát. Döntés 60 napon belül várható, az új megbízatás 2014 februárjától léphet életbe.
Vágólapra másolva!

A Vígszínház megerősítette, hogy a jelenlegi igazgató, Eszenyi Enikő - korábbi nyilatkozatával összhangban - beadta pályázatát a színház további vezetésére – írja az MTI.

Balázs Péter, a Szolnoki Szigligeti Színház jelenlegi igazgatója szintén megerősítette az MTI-nek, hogy ő is beadta pályázatát.

A Budapesti Operettszínház vezetői posztjára ugyancsak most kellett pályázni, ott Kerényi Miklós Gábor jelenlegi főigazgató mellett Bozsó József énekes, Nagy Viktor rendező és Tokody Ilona operaénekes méri meg magát.

Mindkét teátrumban 2014 januárjában jár le a jelenlegi vezetők mandátuma.

A kiírás szerint a Vígszínház ügyvezető igazgatói munkakörének betöltésével járó feladatok között van az intézmény művészeti programjának és gazdasági-üzemeltetési programjának kidolgozása és megvalósítása, valamint szervezeti, vezetési, működési feltételeinek megvalósítása.

Évente legalább 300 előadást kell megtartani, és saját társulattal legalább évi két bemutatót kell létrehozni. A megtartott előadások legalább 75 százalékának a színház saját produkciójának kell lennie, és - valamennyi játszóhelyet figyelembe véve - átlagosan legalább 70 százalékos látogatottsággal kell működnie.

A Budapesti Operettszínháznál a nemzeti minősítés megtartása érdekében évente legalább 450 előadás megtartásáról kell gondoskodni, 300 ezres fizetőnézőszám elérése mellett. A klasszikus nemzeti operettrepertoár rendszeres bemutatásával párhuzamosan a kortárs magyar zenemű-irodalom fejlesztését is elő kell mozdítani.