Idős nőket vert halálra, életfogytiglant kapott

Vágólapra másolva!
A férfi először harminc év múlva szabadulhatott volna egy gyilkosság miatt, de az eljárás során fény derült egy másik gyilkosságra is, ezért súlyosbították az ítéletét.
Vágólapra másolva!

Perújítás keretében életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Kecskeméti Törvényszék Ludvig Tamást több emberen elkövetett emberölés és kifosztás bűntette, valamint közokirat-hamisítás vétsége miatt csütörtökön.

Piegel Zsolt bíró az ítélet kihirdetésekor elmondta: a perújítás indokolt volt, az alapítéletet megsemmisíti. A jogerős ítélet szerint Ludvig Tamás 40 év után bocsátható feltételesen szabadlábra.

Ludvig Tamást - aki 2009-ben Jászszentlászlón megölt egy 61 éves nőt, majd eltulajdonította az értékeit - a törvényszék 2010 júniusában nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte, azzal, hogy legkorábban 30 év letelte után helyezhető feltételes szabadságra. Az ítéletet a Szegedi Ítélőtábla az év októberében helybenhagyta.

Később a férfit gyanúsítottként hallgatták ki egy 2012-ben felderített, 2009 augusztusában elkövetett emberöléssel kapcsolatban. A vád szerint a terhelt Istenmezején megölte bérlőtársát. Az idős asszonyt egy féltengellyel többször fejbe ütötte, majd a holttestet kútba dobta.

A hatályos magyar szabályozás szerint a korábban jogerősen elbírált ügyet és az istenmezejei gyilkosságot egy eljárásban kell elbírálni. A két cselekmény ugyanis egységesen több emberen elkövetett emberölés bűntettének minősülhet, ami súlyosabb, mint a jogerősen elbírált cselekmény, és megbonthatatlan törvényi egységet képez. Erre tekintettel indítványozta az ügyészség a perújítást, és ennek az Szegedi Ítélőtábla helyt adott.