Több mint 2200 iskolarendőr kezdi a tanévet

2013.09.02. 11:41

A hétfőn induló új tanévben 2200 iskolarendőr is vigyáz 2800 oktatási intézmény diákjaira. Kétszáz középiskolában elindul a bűnmegelőzési program is.

A hétfőn kezdődött tanévben 2800 oktatási intézmény kapcsolódott be az iskolarendőr-programba, amelyben több mint 2200 rendőr vesz részt - közölte Halmosi Zsolt, az országos rendőrfőkapitány helyettese a Városligeti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanévnyitóján.

Az iskolarendőrök a helyi rendőri szervek és az iskolák közötti kapcsolattartók, akik szolgálati feladatuk mellett végzik ezt a tevékenységet. Elvárás velük szemben, hogy jól ismerjék az iskola környékének közlekedésbiztonsági helyzetét, és felhívják a tanárok, a szülők és a gyerekek figyelmét a rájuk leselkedő veszélyekre - magyarázta Halmosi Zsolt.

A programot népszerűsítő lufikkal érkeznek rendőrök a Városligeti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanévnyitó ünnepségéreForrás: MTI/Máthé Zoltán

Szeptemberétől az öt éve működő program mellett bevezetik az iskolai bűnmegelőzési hálózatot, 200 középfokú oktatási intézményben, száz bűnmegelőzési tanácsadóval. Ők az iskolarendőrökkel és a polgárőrséggel együttműködve elsősorban bűnmegelőzési, ifjúságvédelmi feladatokat látnak majd el.