Jóváhagyták a Margitsziget átvételét

Vágólapra másolva!
A Fővárosi Közgyűlés kedden megtette, így már csak a XIII. kerületnek kell jóváhagynia a Margitszigetről szóló megállapodást, hogy a városrész a fővároshoz kerülhessen. Közben Sanghaj Budapest testvérvárosa lett.
Vágólapra másolva!

Igent mondott a Margitsziget átadás-átvételi eljárásának menetére a Fővárosi Közgyűlés kedden. A közgyűlés 21 igen szavazattal, az MSZP és a PM tartózkodása mellett hagyta jóvá a megállapodást.

A megállapodást még augusztus 22-én írta alá Tóth József, a XIII. kerület szocialista párti polgármestere és Tarlós István főpolgármester. A dokumentum egyebek mellett rögzíti, hogy a Fővárosi Önkormányzat 2014. január 1-jétől jogosult a kerületek által beszedhető helyi adók bevezetésére. A XIII. kerület képviselő-testülete csütörtökön tárgyalja az előterjesztést.

Az Országgyűlés döntése nyomán a Margitsziget július 20-án került a Fővárosi Önkormányzat közvetlen igazgatása alá a XIII. kerülettől.

A közgyűlés szavazott a Budapest és Sanghaj közötti testvérvárosi megállapodásról is, ezt a javaslatot egyhangúlag támogatta a testület.