Magára hagyta a csecsemőjét, enyhítették a büntetését

Vágólapra másolva!
A Tolna megyei nő hagyta meghalni az ötödik gyerekét, nehéz élethelyzete miatt enyhítettek jogerősen a büntetésén.
Vágólapra másolva!

Enyhítette a Pécsi Ítélőtábla kedden jogerősen annak a nőnek a büntetését, akit első fokon öt év szabadságvesztéssel sújtottak, mert tavaly tavasszal ellátatlanul hagyta, és ezzel a halálát okozta újszülött gyermekének.

A táblabíróság Tóth Sándor vezette tanácsa megalapozottnak találta az ügyben eljáró Szekszárdi Törvényszék határozatát, és az asszonyt tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek. Az eset különös méltánylást érdemlő körülményei miatt azonban lehetővé tette, hogy a büntetés felének letöltésre után a nő feltételesen szabadlábra kerüljön.

Az egyik Tolna megyei községben élő négygyermekes anya az eltitkolt terhességet követően, 2012. március 30-án az otthonában életképes lánygyermeknek adott életet, de az újszülöttet törülközőbe csavarta, a kádba tette, és ellátatlanul magára hagyta. Miután a gyermek meghalt, a szennyvízaknába dobta a testét.

A nő ellen az után indult eljárás, hogy a rendőrség tudomást szerzett a terhességről, amelyet későbbi kórházi vizsgálatok igazoltak.

Az ítélőtábla a büntetés kiszabásánál enyhítő körülményként értékelte, hogy a nő a tettét nehéz élethelyzetben követte el. Az asszony és élettársának kapcsolata abban az időben megromlott, a férfi italozott és bántalmazta párját, aki senkitől sem kapott segítséget, védelmet.