A baloldalt sejti a Fidesz a félrement köszönőlevelek mögött

Vágólapra másolva!
Rosszindulatúan visszaéltek azoknak az adataival, akik annak ellenére kaptak köszönőlevelet Orbán Viktortól, hogy nem írták alá a rezsicsökkentési aláírásgyűjtő íveket. "Nem csodálkoznánk azon, ha ez a bukott baloldal tudatos akciója lenne." Ezt írta a Fidesz sajtóosztálya az Origo kérdéseire.  Az is kiderült, hogy akik eddig kaptak levelet, újabbra is számíthatnak: fideszes fórumokra fogják hívni őket.
Vágólapra másolva!

Csak olyan állampolgár kap köszönőlevelet Orbán Viktortól, akiknek az aláírása és az adatai rákerültek a Fidesz rezsicsökkentés melletti aláírásgyűjtő íveire - válaszolta az Origo kérdéseire a Fidesz sajtóirodája. A pártot azzal kerestük meg, hogy miként fordulhatott elő, hogy olyan emberek is kaptak köszönőlevelet Orbán Viktortól, akik saját tudomásuk szerint nem írták alá ezeket az íveket. Az Origónak korábban erről egy középkorú nő beszélt, és rendelkezésünkre bocsátotta a köszönőlevelet, de mások is hasonló cipőben járnak.

A Fidesz sajtóosztálya erre úgy reagált, hogy ilyen "csak abban az esetben fordulhat elő, ha valaki tudatosan és rossz szándékkal az érintett személy adatait használta fel, visszaélt vele, amikor kitöltötte a rezsicsökkentést támogató aláíró ívet. Nem csodálkoznánk azon, ha ez a bukott baloldal tudatos akciója lenne, hogy a rezsicsökkentést ilyen módon is támadják" - írták az Origo megkeresésére.

Azt is meg szerettük volna tudni, hogy a levelek kiküldése mennyibe került, és hogyan finanszírozták, erre azonban a sajtóosztály csak annyit közölt, hogy erről szerdán sajtótájékoztatón számolt be Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő. Nyitrai azonban - legalábbis az MTI híradása szerint -, nem szólt a köszönőlevelekről, csak arról beszélt, hogy a rezsicsökkentést támogató két és félmillió embernek aktivistáik hamarosan személyesen adják át Orbán Viktor miniszterelnök és az adott választókerületi elnök aláírásával ellátott meghívókat. Ezek a következő hetekre tervezett rezsicsökkentést támogató fideszes lakossági fórumokra szólnak. Nyitrai szerit ez az akció 10 millió forintba kerül, és a Fidesz saját költségvetéséből állja.