Üzletfele késelte meg az érmeboltost

Vágólapra másolva!
Három debreceni férfi támadott meg egy Erzsébet körúti érmeboltost. A boltost többször megszúrták, de túlélte. Hetvenezer forintot zsákmányoltak.
Vágólapra másolva!

A rendőrség elfogott és őrizetbe vett három debreceni férfit, akik kedden délután az Erzsébet körúton fényes nappal kiraboltak egy éremboltot - közölte a BRFK szerdán. A 19 éves H. Tibor bement a boltba, ahol készpénzt követelt az eladótól, majd a választ meg sem várva meg is szúrta. Az áldozat életveszélyes állapotba került, 15 centis mély vágásokat ejtettek rajta, az egyik nyaktól tüdőig ér, egy másik pedig a gyomrát és a beleket is megsebezte.

A sebesült boltos még tudott segítséget kérni, kórházba került, ahol megműtötték, és később tudta is segíteni a nyomozást. A rendőrség három elkövetőt azonosított, köztük volt a sértett egyik üzletfele is. A tettesek feltehetően tudatában voltak annak, hogy a boltból elvitt bankókat már régen kivonták a forgalomból. Az értékük nagyjából hetvenezer forint lehet.

A gyanúsítottakat a rendőrség kevesebb, mint 24 óra alatt, a lakásaikon fogta el. H. Tibor mellett indítványozzák a 35 éves B. Zoltán, és az 50 éves B. Jenő letartóztatását is.